Ludzie... Jaki spadek??? Ostatnie miejsce zajmie GKM, zobaczcie na ich "formę". My powinniśmy zdobyć, według mnie, co najmniej 9-10 pkt:
- wygrana ze Spartą u siebie; może bonus (2/3 pkt)
- bonus w Toruniu (1 pkt)
- wygrana za 3 w Grudziądzu (3 pkt)
- wygrana za 3 z Tarnowem (3 pkt)
Te punkty są spokojnie do zdobycia ! U siebie spokojnie możemy wygrać te 2 z 3 spotkań, bo Leszno raczej poza zasięgiem, ale może, kto wie. W Toruniu jesteśmy w stanie powalczyć o bonus spokojnie, Apator jedzie strasznie w kratkę. A jeśli zdobędziemy z nimi bonus to jesteśmy w lepszej sytuacji od nich. Grudziądz jest bez formy kompletnie, a już w zeszłym roku pokazaliśmy, że ich beton jest niestraszny, a ten sezon pokazuje to już bezlitośnie, tor jest znany każdemu doskonale. W Tarnowie przegraliśmy na własne życzenie, sam Nicki nie wygra im meczu na wyjeździ. Podsumowując. Wątpię, żeby Grudziądz zdobył w całym sezonie więcej niż 5-6 pkt. Toruń, jeśli nie poprawi formy, a ostatnio rozmawiałem z Panem Jackiem i wiem, że nie jest tam za wesoło, to też raczej więcej niż 10-12 pkt na koniec mieć nie będzie. Więc 6 pozycja jest spokojnie w naszym zasięgu i nie oszukujmy się, przed sezonem każdy myślał o miejscu właśnie 6-tym, może 5-tym jeśli Dudek i Protas by byli w dobrej formie, Zengi punktowałby na poziomie lidera, a MJJ i Jacob punktowali po 5-6 pkt na mecz. Jak widać obecnie Jacob i Protas dołują (jak na swój poziom sportowy, ale Kapitan zaczyna coś tam zdobywać, ale to dalej nie to), Zengiemu przydarzają się wtopy (ale moim zdaniem nie jest aż tak źle, mimo tych dwóch ostatnich spotkań). Nie zawodzą jedynie Duduś, MJJ który jedzie lepiej niż się oczekiwało oraz., co jest dla mnie największą niespodzianką, Zgarda, który wreszcie coś tam przywozi, oprócz jajek

P.S.
Co do dzisiejszego meczu. Świetna atmosfera na trybunie ! Mega wsparcie od naszych Braci z Zagłębia oraz Floty. Zwłaszcza z Zagłębia, których była niemalże setka, z tego co podajecie. Po meczu zostaliśmy i pokazaliśmy całej Polsce, gdzie są najlepsi kibice w kraju i na Świecie

Nazywanie się kibicem Falubazu to wielka duma.
+ Mały apel. Mam nadzieję, że debiutująca po meczu przyśpiewka (wszyscy wiemy która

) zadomowi przy okazji derbowych spotkań
Z Falubazowym Pozdrowieniem !